Ten Hag: 'Teleurstellend, maar nog steeds een prima uitslag'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ten Hag: 'Teleurstellend, maar nog steeds een prima uitslag'

Ajax leek op rozen te zitten in Luik, maar een 2-0 voorsprong werd weggegeven. De 2-2 tegen Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League zorgde voor gemengde gevoelens in het Amsterdamse kamp.

Na de pauze ging het mis, na een dot van een kans voor Hakim Ziyech die verzuimde een derde doelpunt te maken en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien.

De Ligt: 'Het had beter gekund, hier moeten we van leren'

De reactie van Ajax-verdediger Matthijs de Ligt na het duel met Standard Luik.

"We verspelen eenvoudige ballen. Zijn onnauwkeurig. Dan wordt het vechtvoetbal en moeten we terug. Dat is niet ons spel", meldde trainer Erik ten Hag in zijn nabeschouwing.

De Belgen maakten via Mehdi Carcela de aansluitingstreffer en in blessuretijd werd het via de stip zelfs nog 2-2.

Ten Hag: "Natuurlijk is het een teleurstelling. Vooraf zeg je, dit is een prima uitslag. Dat is het nog steeds, daar moeten we onszelf wel bewust van zijn. Maar als je kansen krijgt op 3-0 en 3-1 en op het einde nog een strafschop moet slikken, dan is het vervelend."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Jong: 'Met het oog op mijn carrière is deze positie beter'

Ook Frenkie de Jong baalde van het verspelen van de riante voorsprong. "We komen, ondanks dat we niet heel goed spelen, met 2-0 voor. Na rust vergeten we iets te voetballen, is er minder beweging. Na de 2-1 weet je dat het lastig gaat worden en dan valt ook nog de 2-2."

Ajax hinkte op twee gedachten. "Soms denk je, we gaan de boel controleren. Maar dan ga je juist stilstaan en ben je niet meer dynamisch. Dan kom je niet meer aan de bal. Wij moeten altijd op zoek gaan naar goals. Als we ons terugtrekken worden we kwetsbaar", constateerde De Jong.

Hij werd door Ten Hag weer geposteerd op het middenveld, de linie waar hij zich het meest thuis voelt.

"Het is lekkerder om iets meer naar voren te voetballen. Ik ben van nature een middenvelder en met het oog op mijn carrière is deze positie ook beter."

STER Reclame