Kogelstootster Melissa Boekelman ANP

De Europese kampioenschappen in Berlijn zijn voor kogelstootster Melissa Boekelman in een deceptie geëindigd. De Nederlandse kampioene slaagde er niet in de finale te bereiken. Boekelman kwam in de kwalificatie tot een afstand van 16,90 meter. De kwalificatie-eis was 17,20 meter of een plaats bij de beste twaalf.

Boekelman heeft een persoonlijk record van 18,66 meter achter haar naam staan. Dit seizoen stootte ze de kogel in Utrecht bij de nationale kampioenschappen naar 18,36 meter. Boekelman begon in Berlijn met 16,90, liet daar een ongeldige poging op volgen en eindigde met een afstand van 16,78 meter. Uiteindelijk werd de 29-jarige Nederlandse veertiende in de kwalificatie.

Atlete Anna Sjoukje Runia ANP

Ook voor Anna Sjoukje Runia zit de EK erop. De 23-jarige Friezin liep in haar serie van de 400 meter horden naar de zesde plaats in 57,76 seconden. De debutante uit Oosterbierum had bij de top-3 of de drie beste verliezers op tijd moeten behoren om door te gaan naar de halve finales.

Ook Wolters-Verstegen uitgeschakeld

Sanne Wolters-Verstegen lukte het niet, zoals vorig jaar bij de WK in Londen en de EK in Amsterdam (2016), de halve finales op de 800 meter te bereiken.

De 32-jarige middenafstandsspecialiste lag aanvankelijk in een goede positie, maar leverde op het laatste rechte stuk veel in. Wolters-Verstegen finishte als vijfde in 2.02,72. Ze had bij de eerste drie of bij de vier beste verliezers moeten zitten voor een plaats in de halve finales. Voor de 'ontsnappingsroute' was haar tijd te langzaam.

STER reclame