NOS Wielrennen

Goudhaantje Wild: 'Ik twijfel altijd wel een beetje'

Met overmacht veroverde ze in Glasgow bij de Europese kampioenschappen haar tweede titel. Kirsten Wild was na de scratch ook de beste op het omnium. De 35-jarige baanwielrenster glunderde van oor tot oor, want er waren wat twijfels. "Ik twijfel altijd wel een beetje", grinnikte nadat ze veruit als beste in het combinatieklassement over vier onderdelen was gefinisht.

Wild, ook wereldkampioene op het onderdeel omnium, weet dat ze goed is en veel kan. "Maar de rest is ook heel goed", zei de routinier. "Katie Archibald heeft het me echt heel moeilijk gemaakt", keek ze terug op de tweestrijd met de Britse, die genoegen moest nemen met zilver.

Wild moest de hele dag scherp blijven. "Ik fietste om half twaalf weg. Het gaat de hele dag door in mijn hoofd. Je rust niet echt, je eet niet echt. Gelukkig heb ik goede coaches die me rustig houden", analyseerde ze de wedstrijd.

Winst op scratch

Wild was de dag begonnen met een zege op het onderdeel scratch. Op het onderdeel tempo (vierde) en de afvalkoers (tweede) consolideerde ze haar leidende positie. Op het slotonderdeel, de puntenkoers, was ze weer een klasse apart.

De Europese titel betekent veel voor de baanwielrenster. "Europees kampioene op een olympisch onderdeel. Dit was de eerste wedstrijd van het olympisch kwalificatietraject. Heel cool dus, maar die weg is nog lang."

Europees kampioene omnium Kirsten Wild

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl