NOS WielrennenAangepast

Hoogland oppermachtig naar Europese titel op koningsnummer

Hoogland oppermachtig naar Europese titel op koningsnummer

Jeffrey Hoogland heeft op machtige wijze zijn tweede Europese titel op het koningsnummer sprint gegrepen. De sprinter uit Nijverdal reed in de finale Stefan Bötticher aan gort en pakte met speels gemak goud in het sprinttoernooi. Harrie Lavreysen pakte brons.

Hoogland had slechts twee heats nodig om de Duitser van zich af te schudden. In de eerste ramde de Europees kampioen van 2015 en nummer twee van vorig jaar zijn fiets bij de bel voor de laatste ronde onder Bötticher door en reed zonder problemen naar de winst.

In de tweede heat pareerde Hoogland de aanvallen van zijn tegenstander goed en gaf geen kans om binnendoor te komen. Hoogland zag de Duitser er een ultieme poging uitpersen, maar zijn zege kwam nooit meer in gevaar.

Hoogland na sprintgoud op EK: 'Ouders gezegd thuis te blijven'

Lavreysen ongenaakbaar naar brons

Hooglands trainingsmaatje Harrie Lavreysen was in de strijd om het brons veel beter dan de Brit Jack Carlin. De eerste heat won hij met een versnelling buitenom en ook in de tweede leek hij niet te kloppen. Toch wist Carlin zijn wiel in de slotmeters net voor dat van Lavreysen te duwen.

Het gevolg was een beslissende, derde race. Daarin toonde de Nederlander weer zijn klasse en eiste met een machtige eindsprint het brons op.

Lavreysen dolblij met brons: 'De laatste rit zo winnen vind ik heel gaaf'

Nederlands onderonsje

Hoogland bereikte de finale door in de halve eindstrijd zijn trainingsmaatje Lavreysen uit te schakelen. Die greep met een machtige versnelling de leiding nog na de eerste heat, maar in de tweede had hij geen antwoord op het goede verdedigingswerk van Hoogland.

In de derde en beslissende race herhaalde 'Hulk Hoogland' dat kunststukje. Hij versnelde van kop af aan kon ondanks een verwoede poging van Lavreysen standhouden.

Hoogland en Lavreysen grepen in het gezelschap van Roy van den Berg vrijdag al de titel op de teamsprint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl