Politie Bologna

Op een snelweg bij Bologna hebben zich na een ongeluk een aantal explosies voorgedaan. Volgens de Italiaanse politie zijn daarbij ten minste twee doden en tussen de 60 en 70 gewonden gevallen. Het persbureau Ansa meldt dat onder de gewonden dertien agenten zijn, die het verkeer stonden te regelen na een eerder ongeluk.

De explosies ontstonden als gevolg van een ongeluk. De politie heeft een video vrijgegeven waarop dat te zien is. Een tankwagen met brandbare stoffen rijdt in op een vrachtwagen die stilstaat in een file. Dat leidt tot een eerste ontploffing.

Korte tijd later doet zich een nog veel zwaardere ontploffing voor, waarbij een tientallen meters hoge vuurbal ontstaat. Andere weggebruikers hadden zich toen al uit de voeten gemaakt.

Bekijk hieronder de beelden van het ongeluk en van de explosies die daarop volgden:

Het ongeluk, de explosie en de gevolgen

Het ongeluk deed zich voor op een viaduct. Dat is deels ingestort. Een groot deel van de gewonden was slachtoffer van neerkomende brokstukken. De auto's in twee showrooms onder het viaduct zijn ook ontploft.

De Nederlander Jos Geerken werkt op een paar honderd meter afstand van de rampplek. "Tijdens de lunchpauze was er een grote zwarte rookpluim te zien. Daarna volgden er een enorme knal en een gigantische vuurbal". Door de klap sneuvelden ramen van het magazijn bij het kantoor. "Gelukkig gaat het met iedereen hier goed."

Geerken zag dat er blushelikopters werden ingezet om de brand te blussen. Het verkeer op de snelweg kwam volledig tot stiltstand. Er zijn veel hulpdiensten ingezet.

De ruiten van huizen, die vlak langs de snelweg liggen, zijn gesprongen. Veel buurtbewoners zijn geëvacueerd.

Via Twitter zijn ook video's verspreid van ooggetuigen die met hun auto in de buurt van de explosie waren:

STER reclame