Ritchie (links) met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en Kjell (rechts)
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Verstandelijk beperkte Feyenoord-fan geslagen door PSV-aanhanger

Samen met zijn pleegzoon Ritchie ging Theo Maas uit Someren zaterdag naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord. De verstandelijk beperkte Ritchie is groot fan van de Rotterdamse club. Toen hij juichte omdat Feyenoord won na strafschoppen, werd hij door een PSV-fan geslagen. De dader is opgepakt, zegt Ritchies pleegvader.

De familie had kaarten voor de wedstrijd gekregen van de woonvoorziening van Ritchie. "We zaten op de 21ste rij in een gemengd vak. Ik zat naast hem. Verder waren mijn vrouw en Kjell, een vriend van Ritchie, erbij."

Aan het begin van de wedstrijd werden Ritchie (35) en Kjell (18), net als andere Feyenoord-fans in het vak, al door een steward geadviseerd hun Feyenoord-shirts om te keren, maar verder was er tijdens de wedstrijd niet veel aan de hand. Niemand leek zich te storen aan het enthousiasme van de twee vrienden. "We kregen knipoogjes, handen. Niemand deed vervelend tegen ze. En dan loopt op het einde een idioot naar boven en deelt hij een klap uit."

Huilen

Theo zag de man niet aankomen. "We zaten nog van de wedstrijd na te genieten. Toen kwam die man omhoog." Ritchie en Kjell zijn erg geschrokken van wat er gebeurde. "Kjell heeft de hele weg naar huis gehuild uit emotie", zegt Theo tegen Omroep Brabant.

Omdat verschillende mensen hadden gezien wat er was gebeurd, kon er snel een verdachte worden opgepakt. Er is ook aangifte gedaan. "We hebben overlegd met zijn zorgverleners of Ritchie dat wel aankon, maar die vonden het goed."

Geen pijn meer

Ritchie is na de wedstrijd nog door een arts gecontroleerd. Hij heeft niets gebroken. "Gelukkig had hij een dag later geen pijn meer. Ik denk dat het wel meevalt. We zijn wel bezorgd over de psychologische impact."

Of Theo in de toekomst nog met Ritchie naar voetbalwedstrijden gaat, weet hij niet. "Ik heb het ook nog niet aan Ritchie gevraagd, maar ik hoop dat hij fan blijft van voetbal als sport."

Advertentie via Ster.nl