Louis van Gaal
NOS Voetbal

Van Gaal slaat 'niet te weigeren aanbod' af

Louis van Gaal heeft het aanbod dat hij bijna niet kon weigeren naast zich neergelegd, zo heeft hij in het VPRO-programma Zomergasten verteld. Al in april had hij kenbaar gemaakt een droomaanbieding te hebben ontvangen. Van Gaal zei niet wát het aanbod precies was.

"Die job was op mijn lijf geschreven", aldus Van Gaal in Zomergasten. "Als ik alleen op de wereld zou zijn, zou ik het gedaan hebben, maar ik ben niet alleen op de wereld. Mijn vrouw Truus heeft in 1997 een wereldjob voor mij opgezegd."

Met zijn vrouw Truus maakte Van Gaal eerder de afspraak dat hij al op zijn 55ste zou stoppen als coach. "Daar is al tien jaar bijgekomen. Nu ben ik 67. Tien jaar geleden zei ik dat ik oud wil worden met haar. We hebben drie appartementen (in Portugal, Zwitserland en Noordwijk) om dat op onze manier te doen. Moet ik dan zelf zo geil zijn om die job te aanvaarden?"

Van Gaals laatste baan als coach was in 2016 bij Manchester United. Of er nu definitief een punt achter zijn trainersloopbaan kan worden gezet, wilde hij niet zeggen. "Die kans is 90 procent", aldus Van Gaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl