Russische Sjmeleva grijpt goud op koningsnummer

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Baanwielrennen finale sprint

De Russische Daria Sjmeleva heeft het koningsnummer bij de EK baanwielrennen in Glasgow op haar naam geschreven. Ze versloeg haar landgenote Anastasia Vojnova op de individuele sprint in twee heats.

Als een roofdier op jacht naar zijn prooi hield Sjmeleva haar opponente continu in het vizier. Bij de bel voor de laatste ronde vlogen beide Russinnen schouder aan schouder over de piste, waarna Sjmeleva haar landgenote in de laatste meters aan de buitenkant passeerde.

Sjmeleva was doorgestoten tot de eindstrijd door in de halve finale af te rekenen met Fran├žaise Mathilde Gros, winnares van het brons.

Russische sprintkanonnen

Sjmeleva en Vojnova zijn oppermachtig op dit onderdeel. Samen veroverden zij vrijdag al de Europese titel op de teamsprint, waarop zij vorig jaar ook al wereldkampioen werden.

Daria Sjmeleva duwt haar wiel net iets eerder over de streep dan Anastasia Vojnova AFP

Atleten van zeven grote sporten (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon) strijden tot en met zondag 12 augustus om de Europese titels. De Europese Kampioenschappen zijn dagelijks te volgen bij de NOS via radio, televisie en internet.

Wat is er waar en wanneer te zien bij de NOS? Bekijk hier het schema voor de komende dagen.

STER Reclame