Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen ANP

Brouwer/Meeuwsen eindigt naast het podium in Wenen

time icon

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op het beachvolleybaltoernooi van Wenen als vierde geëindigd. De beachvolleyballers verloren de strijd om het brons van Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar: 23-25, 21-17, 12-15).

Brouwer/Meeuwsen bereikte de halve eindstrijd onder andere door een knappe zege op het Amerikaanse duo Lucena/Dalhausser dat als eerste was geplaatst in Wenen.

Bij de laatste vier trof het duo de Noren Anders Berntsen Mol en Christian Sandlie Sørum, die vorige maand in Den Haag Europees kampioen waren geworden. Brouwer/Meeuwsen ging in twee sets onderuit: 18-21, 18-21.

Mol en Sørum versloegen in de finale het Poolse duo Michal Bryl en Grzegorz Fijalek en boekten zodoende hun 19de zege op rij.

Brons vrouwen

Europees kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink strandden in Oostenrijk ook in de halve finales en wonnen daarna het duel om brons van het Braziliaanse duo Maria Antonelli/Carol: 21-19 21-18.

Het toernooi van Wenen is een van de vijfsterrentoernooien van de World Tour. De andere toernooien, die na het WK de hoogste categorie hebben, zijn in Gstaad en Fort Lauderdale.

STER Reclame