NOS SportAangepast

Spraakmakend Cats-optreden Van Gerner net niet genoeg voor medaille

Céline van Gerner grijpt net naast medaille op de vloer

Ondanks een opzienbarend optreden geïnspireerd door de musical Cats is Céline van Gerner net naast het podium geëindigd op de EK in Glasgow. De 23-jarige turnster uit Emmeloord eindigde met een score van 13,300 als vierde in de finale op de vloer, de Française Melanie de Jesus legde beslag op het goud met 13,766.

Ook de Roemeense Denisa Golgota (tweede met 13,600) en de Belgische Axelle Klinckaert (derde met 13,400) presteerden net wat beter dan Van Gerner, die wel verreweg het beste scoorde van allemaal qua uitvoering: 8,700. Omdat de oefening van Van Gerner een lagere moeilijksheidsgraad had, was haar optreden echter niet toereikend voor een medaille.

Eén troost: Van Gerner won zaterdag al verrassend brons in de landenwedstrijd, samen met Sanne Wevers, Naomi Visser, Vera van Pol en Tisha Volleman. Dat was de eerste medaille als land sinds 2002.

Van Gerner: 'Een uitvoeringsscore van 8,700 is op vloer echt bizar'

Musical Cats

Bovendien werd na afloop over het optreden van Van Gerner het meest nagepraat. De choreografie van haar oefening is gebaseerd op de musical Cats. In Glasgow voorzag ze haar turnoefening nog van een extra dimensie doordat ze zich als kat had laten schminken. Een unicum in het turnen.

"De artisticiteit wordt steeds belangrijker, dus we zeiden: dan gaan we ook all-in", verklaarde Van Gerner haar opmerkelijke verschijning. "Het was vooral in het kader van once in a lifetime, ik wilde het ooit gedaan hebben."

"Ik ben heel benieuwd hoe de jury erop heeft gereageerd. Ik heb hier hele leuke reacties gehad. Ook wel zo van: wat doe jij?! Ik vond het heel leuk om te doen."

Volleman wordt zevende op de vloer

Ook Tisha Volleman kwam zondag individueel in actie, ze werd zevende in de EK-toestelfinale sprong. De 18-jarige Eindhovense liet sprongen van 13,933 en 13,666 noteren, goed voor een gemiddelde van 13,799. In de kwalificaties deed ze het beter, met een overallscore van 13,866.

Boglarka Devai ging er met het goud vandoor. De Hongaarse, die als eerste in actie kwam, sprong een gemiddelde van 14,349. De Russin Angelina Melnikova eindigde als tweede, de Roemeense Denisa Golgota completeerde het podium in Glasgow.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl