Jeffrey Herlings
NOS Sport

Herlings ondanks val naar winst in GP van België

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft bij de Grand Prix van België in Lommel ondanks een val in de tweede manche goede zaken gedaan in het WK-klassement in de MXGP. De KTM-coureur won beide manches en de Italiaan Antonio Cairoli werd twee keer tweede.

In de tweede manche ging Herlings voor zijn doen voorzichtig van start, maar al snel pakte hij de koppositie en nam hij ruim afstand van de concurrentie. Een val in de slotronde leek roet in het eten te zullen gooien, maar de Brabander zat snel weer op de motor en kwam uiteindelijk nog met 33 seconden voorsprong op Cairoli over de meet. Glenn Coldenhoff werd derde.

Herlings loopt uit op Cairoli

Eerder op de dag won Herlings ook de eerste manche. Hij ging als een komeet van start, nam direct de leiding en stond die in het vervolg niet meer af. Cairoli werd tweede, voor de Fransman Romain Febvre. Coldenhoff eindigde in de eerste manche als zesde.

Herlings liep in het WK-klassement zes punten uit op Cairoli, zijn voornaamste concurrent in de strijd om de wereldtitel. Herlings staat nu op 683 punten en Cairoli op 647. Er zijn nog vijf GP's te gaan, waaronder die van Nederland in Assen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl