Razendsnelle Hoogland en Lavreysen overtuigend naar kwartfinales sprint

Harrie Lavreysen (links) en Jeffrey Hoogland tijdens hun gouden race in de teamsprint ANP

Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen mogen zich opmaken voor de kwartfinales van het sprinttoernooi bij de EK baanwielrennen in Glasgow.

De Nederlandse sprintkanonnen plaatsten zich in de ochtend al rechtstreeks voor de achtste finales door in de kwalificaties als tweede en derde te eindigen. Hoogland raffelde de 200 meter met vliegende start af met een gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur in 9,727, Lavreysen was een fractie langzamer in 9,770.

Achtste finales

In de achtste finales was Hoogland vervolgens een paar maten te groot voor zijn Poolse opponent Rafal Sarnecki. Met 9,907 in de laatste 200 meter was Hoogland de enige die onder de 10 seconden dook.

De marge van Lavreysen was iets minder groot, maar hij rekende wel overtuigend af met een andere Pool, Mateusz Lipa.

Kwartfinales

De kwartfinales in het sprinttoernooi, het koningsnummer van het baanwielrennen, beginnen maandag om 14.30 uur. Hoogland is daarin gekoppeld aan de Brit Philip Hindes, Harrie Lavreysen krijgt te maken met de Rus Denis Dmitrijev.

Vorig jaar was Dmitrijev de Nederlander nog de baas in de finale van de WK sprint in Hongkong.

Goud

Eerder grepen Hoogland en Lavreysen al Europees goud in de teamsprint.

Atleten van zeven grote sporten (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon) strijden tot en met zondag 12 augustus om de Europese titels. De Europese Kampioenschappen zijn dagelijks te volgen bij de NOS via radio, televisie en internet.

Wat is er waar en wanneer te zien bij de NOS? Bekijk hier het schema voor de komende dagen.

STER Reclame