Carolina Marín is dolgelukkig met de wereldtitel AFP

Carolina Marín is voor de derde keer wereldkampioene badminton geworden. De als 7de geplaatste Spaanse kreeg in de finale in het Chinese Wuxi alleen in de eerste game tegenstand van de Indiase Pusarla Sindhu (3): 21-19, 21-10.

De Indiase leidde in de eerste game met 14-9, maar Marín kwam snel langszij (15-15). De Spaanse maakte vervolgens nog een 17-18 achterstand goed en sloeg op haar tweede gamepoint toe.

Daarna was de 25-jarige Marín oppermachtig in de tweede game (5-0 en 11-2).

De droom van Marín

De 25-jarige Marín, die in 2014 en 2015 ook al de titel veroverde, werd eerder dit jaar voor de vierde keer Europees kampioene en was in de olympische finale in Rio de Janeiro ook al te sterk voor Sindhu. Toen was zij de eerste olympisch kampioene badminton uit Europa.

Maar eigenaar van de drie belangrijkste titels tegelijk was Marín nog niet. In aanloop naar de finale deelde ze die droom via Twitter.

De droom is dus uitgekomen. Marín is eindelijk regerend Europees, wereld- en olympisch kampioene.

Eerste Japanse wereldtitel in hol van de leeuw

Bij de mannen greep de Japanner Kento Momota de wereldtitel. Hij liet de Chinees Shi Yuqi in de finale kansloos (21-11, 21-13) en is de eerste Japanner die WK-goud wint.

De Japanner Kento Momota kan zelf amper geloven dat hij wereldkampioen badminton is geworden AFP

De 22-jarige Chinees had op weg naar zijn eerste WK-finale nog wel zijn landgenoten en legendes Lin Dan (vijf keer wereldkampioen en tweevoudig olympisch kampioen) en Chen Long (twee keer WK-goud en de olympisch kampioen) geklopt. Tegen Momota was de tank echter leeg.

De wereldtitel van Momota is ook opmerkelijk. In mei 2017 maakte hij zijn rentree na een schorsing van vijftien maanden wegens illegaal gokken. De Japanner (23) won sindsdien zeven titels, waaronder de Dutch Open in Alnere (2017) en eerder dit jaar het Aziatisch kampioenschap.

STER reclame