Ferry Weertman ANP

Nederlandse estafettemannen als vijfde naar eindstrijd op EK

time icon

De Nederlandse estafettemannen hebben op de 4x200 meter vrije slag de finale weten te bereiken op de EK zwemmen in Glasgow. Kyle Stolk, Stan Pijnenburg, Ferry Weertman en Maarten Brzoskowski zwommen een tijd van 7.14,86.

Het kwartet eindigde daarmee in de tweede serie als tweede achter Rusland (7.09,00). Groot-Brittanniƫ, Italiƫ en Duitsland bleken ook sneller dan Nederland. De finale staat gepland voor 19.52 uur.

Twee jaar geleden veroverden de estafettemannen nog goud op deze afstand. Toen bestond de winnende ploeg uit Kyle Stolk, Maarten Brzoskowski, Sebastiaan Verschuren en Dion Dreessens.

Arno Kamminga ANP

Arno Kamminga is zondag vanaf 18.49 uur te bewonderen in de halve finales van de 200 meter schoolslag op de EK zwemmen in Glasgow.

De 22-jarige Zuid-Hollander noteerde in de series een tijd van 2.10,82 en plaatste zich als zesde voor de volgende ronde.

Zaterdag eindigde Kamminga nog als zevende in de finale van de 100 meter schoolslag.

Arjan Knipping Getty Images

Arjan Knipping slaagde erin om de halve finales op de 200 meter wisselslag te bereiken, die vanavond om 19.26 uur worden afgewerkt.

De 24-jarige Knipping, recentelijk vader geworden van een dochter, noteerde in de series een tijd van 2.00,84. Daarmee dook hij bijna een seconde onder zijn persoonlijk record en benaderde hij het nationaal record van Mike Marissen (2.00,71).

Knipping eindigde in zijn serie als zesde, maar in de overige drie heats werd beduidend langzamer gezwommen. Uiteindelijk kwalificeerde hij zich als elfde voor de halve finales.

Later deze EK komt debutant Knipping ook nog in actie op de 400 meter wisselslag.

STER Reclame