Bronzen plak voor mannen lichte vier zonder Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de EK roeien in Glasgow hebben de mannen in de lichte dubbelvier de bronzen medaille veroverd. De vier-zonder en de dubbelvier moesten het doen met een vijfde plaats.

Italië won met overmacht de race in de lichte dubbelvier en was ruim negen seconden sneller dan de Nederlanders. Tsjechië pakte het zilver op acht seconden van de winnaar.

Italië nam direct vanaf het begin de leiding en liep steeds verder uit op de concurrenten. Hiermee kwam de overwinning van de Italianen geen seconde in gevaar.

Jorke Kooijenga, Koen van Brussel, Bart Lukkes en Ward van Zeijl lagen namens Nederland na 1.500 meter nog op de vierde plek, maar wisten dankzij een sterk eindschot regerend Europees kampioen Rusland nog te passeren en het brons te veroveren.

Lichte dubbelvier na brons: 'Mooie verdiensten voor alle geleverde input' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse mannen in de vier-zonder-stuurman stelden teleur met een vijfde plaats. De boot met Sven Schwarz, Jasper Tissen, Bjorn van de Ende en Tone Wieten was op voorhand een van de kanshebbers voor een medaille, maar wist niet te overtuigen.

Roemenië won verrassend het goud. De jonge ploeg (alle vier de roeiers zijn jonger dan 21 jaar) ging er direct vanaf de start vandoor in een alles of niet poging en hield stand. Groot-Brittannië pakte het zilver, Frankrijk het brons.

Ook de Nederlandse dubbelvier eindigde als vijfde. Het viertal was niet in staat om zich te mengen in de race voor de medailles. De Italianen wonnen het goud voor Litouwen en Polen.

STER reclame