De A12 is eerder dan gepland weer open Omroep Gelderland

De snelweg A12 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord is sinds vanochtend 07.00 uur weer open. Dat is twee dagen eerder dan gepland.

Sinds vrijdag 27 juli verrichtte Rijkswaterstaat groot onderhoud aan de snelweg tussen Grijsoord en Waterberg. Dat verliep zo voorspoedig dat de weg eerder open kon. Het traject van Arnhem richting Utrecht was een week volledig afgesloten.

Over een lengte van acht kilometer is het asfalt vervangen. Ook is onderhoud gepleegd aan de viaducten op het traject: voegovergangen zijn vervangen en delen van de vangrail zijn hersteld. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zijn de werkzaamheden heel voorspoedig verlopen. "We zagen het van de week al aankomen", zegt hij bij Omroep Gelderland. "Onverwachte zaken zoals extreme weersomstandigheden en defecte machines, zijn we niet tegengekomen. Vandaar dat we twee dagen eerder de weg weer konden openen."

De A12 eerder deze week Omroep Gelderland

Hoewel de A12 een van de belangrijkste verkeersaders van het land is, viel de vertraging bij de afsluiting vorige week mee. Wel was er sprake van enig oponthoud op de omleidingsroutes.

Ypenburg

Op dit moment is de A4 ter hoogte van knooppunt Ypenburg wel (opnieuw) afgesloten. Het gaat om de rijbanen richting Amsterdam. In dit weekeinde wordt een deel van het wegdek weggehaald en worden damwanden geslagen voor de geplande onderdoorgang van de Rotterdamsebaan, die daar onder de snelweg doorgaat. Vanaf 9 augustus is er nog een keer zo'n afsluiting, dan wordt het eigenlijke viaduct op zijn plaats geschoven. De afsluitingen in het weekeinde duren telkens tot maandagochtend vijf uur.

STER reclame