NOS Wielrennen

Teamsprinters veroveren met overmacht Europese titel

Teamsprinters maken favorietenrol waar op EK

De Nederlandse teamsprinters zijn op de EK baanwielrennen in Glasgow met overmacht Europees kampioen geworden. De regerend wereldkampioen maakte in de finale tegen Frankrijk de favorietenrol meer dan waar.

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland lieten de Fransen ruim achttiende van een seconde achter zich: 42,888 tegen 43,693.

42,811

In de eerste ronde waren de Nederlanders al goed geweest voor 42,811, hun tweede tijd ooit. Toen reed niet Van den Berg, maar Nils van 't Hoenderdaal.

In maart veroverden Hoogland, Lavreysen en Van 't Hoenderdaal in Apeldoorn de wereldtitel.

Knallen

"Het was eigenlijk de hele dag door knallen en dat hebben we goed gedaan", zei Hoogland, die het karwei afmaakte.

"We hadden natuurlijk met de regenboogstrepen wel wat te bewijzen. Maar het komt voor mij ook wel als een verrassing dat het zo goed ging."

Teamsprintsters grijpen naast podiumplek

Vierde plek

De Nederlandse vrouwen wisten op de teamsprint geen medaille te bemachtigen. Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx werden vierde.

In de strijd om de derde plaats waren de Duitse rensters Emma Hinze en Miriam Welte te sterk: 32,981 tegen 33,481.

Braspennincx teleurgesteld: 'Het moet gewoon sneller'

De Nederlandse vrouwen veroverden eerder dit jaar bij de WK in Apeldoorn nog het zilver. "Dit valt tegen", erkende Braspennincx, de sprintster die het karwei in de tweede ronde moet afmaken.

In de kwalificaties reed ze nog met Laurine van Riessen. Ook toen liep het niet. "Het moet gewoon sneller, ik ben erg afhankelijk van hoe ik word afgezet."

Wel gaf Braspennincx aan dat de EK niet de hoogste prioriteit hebben. "We werken naar de Spelen van Tokio toe en kunnen niet steeds pieken. Het is een beetje sjoemelen soms." Zaterdag gaat haar toernooi verder met de sprint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl