NOS Wielrennen

Baanwielrenster Wild verovert EK-goud op onderdeel scratch

Wild ook Europees kampioene op onderdeel scratch

Kirsten Wild heeft op de EK baanwielrennen in Glasgow een gouden plak veroverd op het onderdeel scratch. De regerend wereldkampioene bleef de Britse Emily Kay net voor.

Achter Wild en Kay eindigde de Belgische Jolien D'Hoore als derde.

De 35-jarige Wild beleefde in maart van dit jaar in eigen land een droomtoernooi. Ze veroverde in Apeldoorn drie gouden medailles. Op EK's was ze nooit verder gekomen dan een bronzen medaille in 2016.

Bucketlist

"Dit is wel cool eigenlijk. De WK-titel stond op mijn bucketlist, maar dit is echt een fantastische bonus", aldus WIld, die afgelopen week nog een wegwedstrijd in Londen reed.

"Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel een beetje twijfelde. Ik heb wel weer goed op de baan kunnen trainen en ik zie wel hoe het verder gaat."

Wild: 'WK stond op bucketlist, dit is geweldige bonus'

Hergroepering

Op elf ronden van het einde scheidden D'Hoore, De Zwitserse Aline Seitz en Maria Martins uit Portugal zich af. De ervaren Wild zag het gevaar en reed met een machtige jump naar het trio toe.

Er volgde een hergroepering, waarna Wild met nog twee ronden te gaan al op kop zat. Kay drong aan, maar Wild hield krachtig stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl