Alexander Zverev verslaat broer Mischa in Washington

In de achtste finales van het ATP-toernooi in Washington was een bijzondere partij te zien: titelverdediger Alexander Zverev trof zijn broer Mischa Zverev. Het was voor het eerst dat beide Duitse broers tegenover elkaar stonden op een ATP-toernooi. Alexander, de nummer 3 van de wereld, won in twee sets van Mischa, die 42ste staat op de wereldranglijst: 6-3, 7-5.

Alexander Zverev verslaat broer Mischa in Washington

Tijdens de partij gaven de broers weinig blijk van emoties, maar na zijn nederlaag gaf de 30-jarige Mischa toe dat de wedstrijd tegen zijn negen jaar jongere broer hem toch wel wat deed. "Ik zal deze partij nooit vergeten. Na de toss sprongen de tranen al in mijn ogen, omdat het zo bijzonder was. Ik ben benieuwd wat mijn ouders ervan vonden."

Ook Alexander sprak over een bijzondere partij. "Ik hoop dat dit niet de laatste keer was. Hopelijk staan we ooit nog eens in een finale tegenover elkaar."

Alexander stuit in de kwartfinales op de Japanner Kei Nishikori, die in twee sets te sterk was voor de Canadees Denis Shapovalov: 7-6 (1), 6-3.

Murray emotioneel na nachtelijke driesetter

Andy Murray vocht zich langs de Roemeen Marius Copil: 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4). Het was de derde driesetter op rij voor de Schot, die in Washington zijn rentree maakt na lang blessureleed.

De partij tussen Murray (afgezakt naar nummer 832 op de wereldranglijst) en Copil (nummer 93) begon pas middernacht lokale tijd, nadat regen eerder op de avond voor vertraging had gezorgd. Om iets na drie uur 's nachts benutte Murray zijn matchpoint. Slechts een honderdtal slaperige toeschouwers waren daar nog getuige van.

Na afloop werden de emoties Murray te veel: met zijn hoofd in een handdoek vierde hij huilend zijn overwinning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl