NOS Sport

Wevers naar finale op balk: 'De druk is hoog'

Wevers hoopvol op EK: 'Dit is een eerste stap'

Sanne Wevers is terug op de plek waar ze de basis legde voor haar gouden olympische medaille op balk. In Glasgow, op vertrouwde grond, hoopt de turnster tijdens de EK weer op een succesbeleving.

Drie jaar geleden behaalde Wevers zilver op balk tijdens de WK en een jaar later beleefde ze haar mooiste moment uit haar sportcarrière in Rio de Janeiro.

Na haar gouden oefening bleek alles ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Zo miste ze vorig jaar de EK- en WK-finale. Ze had last van de status van olympisch kampioene.

Maar in Glasgow plaatste ze zich, ondanks een stroef begin van haar oefening, met een score van 13,366 als vierde wél voor de eindstrijd.

"De druk is hoog. Dat je heel lang hiernaartoe hebt gewerkt en dat je heel graag wil dat het eruit komt. De energie die dat geeft, die moet je leren onder controle te houden. Dat is de kunst."

Wevers hoopt zondag op eremetaal. Ze voelt dat ze weer op de weg terug is. "Ik denk dat ik dit vooral moet zien als een eerste stap. Dat het gewoon weer goed voelt en dat het zich uiteindelijk uitbetaalt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl