Wouda: 'Ranomi verkeert in haar beste vorm dit seizoen'

Ranomi Kromowidjojo zal er vrijdag bij de start van de EK zwemmen in Glasgow gelijk moeten staan. De drievoudig olympisch kampioene komt dan in de series van de 50 meter vrije slag in actie.

Een afstand die normaliter pas in de laatste dagen van het evenement op het programma staat. Dat wordt aanpassen voor titelverdedigster Kromowidjojo, die morgen eveneens de 4x100 meter vrije slag estafette zwemt.

"Ik denk dat het vooral van invloed is op de mindset, dat je meteen vanaf dag één moet knallen. Dat wordt het grootste verschil."

In Hongarije bereidde Kromowidjojo zich met de Nederlandse equipe voor op de EK. Dat heeft haar zichtbaar goed gedaan.

"Een stukje uitrusten, een beetje scherpte krijgen... Dat gevoel dat mijn vingers en tenen wat langer worden, mijn armen en benen wat langer worden en dat het allemaal vanzelf gaat."

Bondscoach Marcel Wouda heeft Kromowidjojo de afgelopen maanden progressie zien boeken. "Ik denk dat ze in de beste vorm verkeert dit seizoen. Ze is absoluut beter dan in de kwalificaties en ten opzichte van de Sette Colli in Rome is ze een stapje gegroeid. Daarmee gaat ze de strijd in."

STER reclame