Héctor Cúper als bondscoach van Egypte tijdens het WK in Rusland
NOS Voetbal

Nieuwe bondscoaches van naam voor Egypte, Oezbekistan en Algerije

Egypte, Oezbekistan en Algerije hebben een nieuwe bondscoach. Bij WK-deelnemer Egypte is de Mexicaan Javier Aguirre voor vier jaar aangesteld. De 59-jarige Aguirre had op het WK van 2010 de Mexicaanse ploeg onder zijn hoede. Daarna was hij hoofdtrainer bij Espanyol en bondscoach van Japan.

Aguirre is de opvolger van Héctor Cúper, die bij Egypte vertrok na het teleurstellend verlopen WK in Rusland. Egypte verloor al zijn groepsduels en kon na drie wedstrijden naar huis. De 62-jarige Argentijn is nu benoemd tot nieuwe bondscoach van Oezbekistan.

Het ambitieuze Oezbekistan wil over vier jaar in Qatar voor het eerst in de geschiedenis deelnemen aan een WK. Cúper is al 25 jaar actief als hoofdtrainer en stond in het verleden onder meer aan het roer van Valencia en Internazionale. Met Valencia bereikte Cúper twee keer de Champions League-finale, in 2000 en 2001, waarin achtereenvolgens Real Madrid en Bayern München te sterk waren.

Belmadi vervangt Madjer bij Algerije

Ook Algerije gaat verder met een nieuwe bondscoach. Djamel Belmadi, oud-speler van onder meer Paris Saint-Germain en Manchester City en voormalig bondscoach van Qatar, is de opvolger van Rabah Madjer. Belmadi is de zevende bondscoach van Algerije sinds het WK van 2014, waar het Afrikaanse land tot de achtste finales reikte.

Madjer slaagde er met Algerije niet in om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. Wel maakte hij tijdens een persconferentie in november vorig jaar indruk met een verbale uithaal tegenover een kritische journalist.

November 2017: Madjer heeft het helemaal gehad met journalist

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl