Pro Shots
NOS Voetbal

Erwin Koeman wordt assistent van Cocu bij Fenerbahçe

Erwin Koeman gaat bij het Turkse Fenerbahçe aan de slag als assistent van trainer Phillip Cocu. Koeman was voor het laatst actief bij Everton, waar hij zijn broer Ronald Koeman tot diens ontslag in oktober vorig jaar assisteerde.

De 56-jarige Koeman werkte daarvoor ook als assistent van zijn broer bij Southampton. Als hoofdtrainer was hij actief voor Feyenoord, RKC Waalwijk, FC Utrecht en FC Eindhoven. Ook was hij enige tijd bondscoach van Hongarije.

Na het ontslag bij Everton liet Erwin Koeman doorschemeren een functie als hoofdtrainer te ambiëren. "Ik wil weer op eigen benen staan. Het liefst in het buitenland", zei hij in januari in gesprek met de NOS. Toch gaat hij nu weer aan de slag als assistent-trainer.

Cocu prijst Koeman

Fenerbahçe-trainer Cocu laat op de website van de Turkse club weten heel blij te zijn met de aanstelling van Koeman. "De ervaring van Erwin is goed voor ons team en de persoonlijke ontwikkeling van onze spelers."

Cocu, die op 11 augustus aan de Turkse competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Bursaspor, nam eerder assistent Chris van der Weerden mee van PSV naar Fenerbahçe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl