Tim Wellens op het podium na zijn zege in de vierde etappe van de Giro d'Italia
NOS Wielrennen

Bonificatieseconden helpen Wellens aan eindzege in Ronde van Wallonië

Tim Wellens heeft de 45ste editie van de Ronde van Wallonië gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal heroverde de leiderstrui op zijn landgenoot Quinten Hermans (Telenet-Fidea) door in de slotetappe bij een tussensprint genoeg bonificatieseconden te pakken.

Wellens' ploeggenoot Jens Debusschere schreef de laatste rit op zijn naam. De voormalig kampioen van België was in de 187 kilometer lange etappe van Hoei naar Waremme de snelste in de massaspurt.

Vroege vlucht

Wellens sloeg zijn beslissende slag door mee te gaan in de vroege ontsnapping en bij de eerste tussensprint drie seconden te sprokkelen.

Ook de Nederlanders Huub Duyn (Veranda's Willems-Crélan) en Nick van der Lijke (Roompot) maakten deel uit van een omvangrijke kopgroep, die uiteindelijk op 14 kilometer van de finish strandde.

In de massasprint werd Hermans in zijn leiderstrui vierde en greep daardoor nèt naast de bonificaties die hem een dag eerder aan de trui hadden geholpen. Bram Welten (Fortuneo) sprintte naar de vijfde plek.

Wellens en Aru

Voor Wellens is het al de zevende overwinning van het jaar. Eerder schreef hij ook al onder meer de Brabantse Pijl, een etappe in de Giro d'Italia en het eindklassement van de Ronde van Andalusië op zijn naam.

De Belg legde de basis voor zijn zege in Wallonië in de tweede etappe, hij won die rit met aankomst op de citadel van Namen. Ook Fabio Aru reed in Wallonië om zich voor te bereiden op de komende Vuelta. De Italiaan moest genoegen nemen met een plek in de toptien van het algemeen klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl