De te water geraakte auto is met behulp van een kraanwagen uit het water getakeld
NOS Nieuws

2,5 jaar cel voor dodelijk ongeluk Duinrell

Een 29-jarige man is veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk op het terrein van attractiepark Duinrell in Wassenaar. Ook mag hij vier jaar niet rijden en moet hij de nabestaanden van de slachtoffers ruim 8000 euro schadevergoeding betalen. De straf is hetzelfde als het Openbaar Ministerie had geëist.

Afgelopen februari reed M. 's nachts met twee anderen over het terrein van Duinrell. Zijn auto kwam in het water terecht. Daarbij kwamen de twee passagiers van M. om het leven; zelf overleefde hij het ongeluk. Alle betrokkenen waren Slowaken.

Bestuurder

M. had voor vertrek wodka en bier gedronken, verklaarde hij vandaag in de rechtszaal. Uit onderzoek is gebleken dat hij drie keer zoveel alcohol had gedronken als is toegestaan. M. weet weinig meer van het ongeval. Zijn eerste herinnering is dat hij aan het verdrinken was in de auto. Hij wist niet zeker of hij op dat moment wel de bestuurder van de auto was.

Maar volgens de rechter is daar voldoende bewijs voor. De rechtbank baseert zich onder meer op de verklaring van iemand die ook in de auto zat maar kort voor het ongeluk was uitgestapt omdat de wagen al een stoepje en een boom had geraakt. Volgens deze getuige bestuurde M. de auto en was hij zichtbaar dronken.

De rechtbank vindt dat M. "onaanvaardbare risico's" heeft genomen. Hij reed ondanks verschillende waarschuwingen van de getuige toch door. "Dat had een teken aan de wand moeten zijn", aldus de rechter.

Uitgaan

Volgens de getuige wilden de Slowaken in de bewuste nacht uitgaan in Den Haag. Ze woonden tijdelijk in het vakantiepark van Duinrell, dat in de winterperiode huisjes verhuurt aan mensen die in de buurt werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl