Scott Griekspoor
NOS Sport

Scott Griekspoor opgenomen in Davis Cup-team

Bondscoach Paul Haarhuis heeft Scott Griekspoor geselecteerd voor de Davis Cup-wedstrijd van de Nederlandse tennissers tegen Canada. Het is voor het eerst dat de 27-jarige speler uit Nieuw-Vennep, die de nummer 209 op de wereldranglijst is, deel uitmaakt van de ploeg.

Naast Griekspoor heeft Haarhuis kopman Robin Haase (ATP-38), Thiemo de Bakker (227) en de dubbelspecialisten Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop opgeroepen voor het duel dat op 14, 15 en 16 september in Toronto wordt gespeeld. Er staat dan handhaving in de wereldgroep op het spel.

Scott of Tallon?

Haarhuis had ook kunnen kiezen voor Scotts 22-jarige broer Tallon Griekspoor, die afgelopen weekeinde zijn eerste titel in het challengercircuit veroverde en de huidige 181 van de wereld is. Scott was hem met die eerste toernooiwinst een maand geleden al voorafgegaan in het Franse Blois.

"Ik heb Tallon niet geselecteerd, omdat hij op het moment van de keuze weinig had gespeeld vanwege zijn blessures", aldus de bondscoach die in overleg met de spelers zijn selectie al zes weken van tevoren bekend zou maken in verband met hun eigen toernooischema's. "Voor Tallon was dat helaas net te vroeg."

"Maar hij heeft afgelopen weekend laten zien dat hij op de goede weg terug is. Scott heeft de laatste periode mooie resultaten behaald met zijn toernooiwinsten in Glasgow, Memphis en Blois en vult deze plek in. Het is een beloning voor de stijgende lijn die hij de afgelopen jaren heeft weten aan te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl