Andreas Kappes wint in 1999 een etappe in de Ronde van Duitsland EPA
NOS Wielrennen

Oud-wielrenner Kappes (52) overlijdt na insectensteek

De Duitse oud-wielrenner Andreas Kappes is op 52-jarige leeftijd overleden. Volgens Duitse media is hij overleden aan hartfalen, ten gevolge van een allergische reactie op een insectensteek.

Kappes begon zijn loopbaan in 1987 bij het vermaarde Toshiba-La Vie Claire, de Franse ploeg van Tourwinnaar Greg Lemond. Later reed hij ook voor het Belgische Histor-Sigma en het Duitse Telekom.

De sprinter Kappes boekte 24 zeges als wegrenner, waaronder Omloop Het Volk in 1991 en een etappe in de Giro d'Italia van 1988.

Zesdaagsen

Als zesdaagserenner was hij mogelijk nog succesvoller. Als partner van met name Etienne de Wilde schreef Kappes liefst 24 zesdaagsen op zijn naam. Tussen 1996 en 1999 won hij drie bronzen WK-medailles op de koppelkoers en zilver in 1998 op de puntenkoers.

In 1997 werd hij na de Duitse kampioenschappen baanwielrennen betrapt op doping en voor zes maanden geschorst.

Criterium

Na zijn loopbaan werkte Kappes onder meer als vrachtwagenchauffeur. Ook was hij sportief directeur van het criterium in de Duitse stad Neuss, dat woensdag van start zou gaan. Dat criterium zal na een minuut stilte gewoon doorgang vinden.

STER reclame