ANP
NOS Sport

Meerkampster Broersen laat 'met pijn in het hart' EK schieten

Dinsdag wordt de Nederlandse afvaardiging voor de EK atletiek, die op 6 augustus van start gaan in Berlijn, gepresenteerd. Tussen de 45 namen ontbreekt die van meerkampster Nadine Broersen.

In een video op haar Facebook-pagina licht Broersen toe waarom. "Met pijn in het hart heb ik moeten beslissen om niet mee te doen."

Broersen niet naar EK: 'Met pijn in het hart'

De 28-jarige atlete scheurde in november haar achterste kruisband af en zit nog in haar revalidatie. "Ik kon eigenlijk mijn seizoen 2018 vergeten. Maar ik heb me vol overgave gestort op de revalidatie en dat is supergoed gegaan. Het ging zo goed dat ik toch al een aantal wedstrijden kon doen. Zo ben ik Nederlands kampioen speerwerpen geworden. Toen begon ik toch een beetje te hopen op een EK."

'Niet realistisch om goed te zijn in Berlijn'

Voor Broersen ging het niet alleen om meedoen, ze wilde ook kunnen presteren. En dat bleek niet mogelijk. "Een aantal weken geleden moest ik de knoop doorhakken of het wel realistisch zou zijn om góed te zijn in Berlijn. Ik voel me fitter dan ooit, maar ik heb natuurlijk geen wedstrijdritme kunnen opdoen. En dan is het ook een risico om een hele meerkamp te doen."

Broersen werd in 2014 tweede bij de EK in Zürich. Twee jaar geleden moest ze bij de EK in Amsterdam na zes onderdelen geblesseerd de strijd staken.

Ook vorig jaar kon ze de zevenkamp bij de WK in Londen niet voltooien. Een hamstringblessure gooide roet in het eten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl