De explosie was op de bovenste verdieping van het gebouw
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Twee doden en gewonde na explosie appartement Arnhem

De twee mannen die gisteravond gewond raakten bij een explosie in een appartementencomplex in Arnhem, zijn overleden. Dat meldt de politie. Een derde gewonde ligt nog in het ziekenhuis.

De derde man was weggelopen bij de brand. Hij werd vanmorgen door een voorbijganger gevonden, even verderop in Arnhem, meldt Omroep Gelderland. De politie wil niks kwijt over de identiteit van de slachtoffers.

Drugs

De oorzaak van de brand en explosie wordt nog onderzocht. Mogelijk heeft het te maken met drugs. Volgens de politie zijn er sporen gevonden die daarop lijken. Eerder bleek al dat een gasexplosie was uitgesloten omdat het appartement geen gasaansluiting heeft.

De explosie in het appartementencomplex werd gisteravond even na 21.00 uur gemeld. De drie mannen wisten het pand op eigen kracht te verlaten maar liepen ernstige brandwonden op. Eén van hen werd bij de buren onder de douche gezet. Een tweede man was zelf de sloot in gerend.

De derde man rende de wijk in. De politie zocht gisteravond uren naar hem, onder meer met honden en een politiehelikopter.

Het incident heeft volgens de politie veel impact gehad op mensen in de normaal gesproken rustige buurt. Wijkagenten zijn daarom aanwezig om met buurtbewoners te praten. Ook wordt slachtofferhulp aangeboden.

De explosie was op de bovenste verdieping van het appartementengebouw

Advertentie via Ster.nl