ANP

Goedemorgen, een stille tocht voor de Rotterdamse studente die vorige week bruut werd verkracht en wie Tom Dumoulin en Tourwinnaar Geraint Thomas aan het werk wil zien, moet naar Surhuisterveen.

Vandaag veel bewolking en kans op een enkele bui. In de middag landinwaarts ook met onweer en hagel. Het wordt 23 tot 30 graden.

WEERPLAZA

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Zutphen is de rechtszaak tegen twee Duitse ouders van een verwaarloosde jongen op een camping in Winterswijk. Nederlandse kampeerders zagen hem in hun tent terwijl hij uit de koelkast aan het eten was. De vader en moeder worden bijgestaan door een tolk.
  • In Rotterdam wordt vanavond een stille tocht gehouden voor de Indonesische studente die anderhalve week geleden werd verkracht. Vier Rotterdamse vrouwen hebben de tocht georganiseerd. Om respect te tonen voor het slachtoffer en ook om te zeggen: tot hier en niet verder.
  • Wie de kersverse Tourwinnaar Geraint Thomas aan het werk wil zien, moet zich vanavond melden in Surhuisterveen. De organisatie van het wielercriterium in de Friese plaats is erin geslaagd de succesvolle Brit te strikken. Ook Tom Dumoulin is van de partij.

Wat heb je gemist?

De griepepidemie heeft de bevolkingsgroei dit jaar licht afgeremd, meldt het CBS. In het eerste half jaar van dit jaar kwamen er netto ruim 32.000 inwoners bij. Een jaar eerder waren dat er nog 35.000. In het eerste kwartaal van dit jaar stierven er vooral meer mensen van 65 jaar en ouder. Dat kwam mede door de langdurige griepgolf die tot halverwege april duurde.

Ander nieuws uit de nacht:

AFP

En dan nog even dit:

De grootste kolonie van koningspinguïns ter wereld is ontzettend uitgedund. In de jaren 80 liepen er nog 500.000 paren rond op het eiland Île aux Cochons in de Indische Oceaan, nu zijn er nog maar 60.000 over, blijkt uit onderzoek. De wetenschappers kunnen de enorme daling niet verklaren. Maar ze vermoeden dat het te maken heeft met klimaatverandering.

Een hele fijne dag!

STER reclame