NOS Nieuws

Wekdienst 30/7: Zimbabwe naar de stembus en Tom Dumoulin naar Boxmeer

Goedemorgen! Zimbabwe neemt definitief afscheid van Mugabe en Nederlandse Tourtoppers aan de start van het criterium van Boxmeer.

Overdag schijnt de zon vandaag vrij geregeld, maar later op de dag kan er ook een bui vallen in het westen van het land. Het wordt overal zomers warm, met 25 graden aan de kust tot 31 graden in het oosten en zuidoosten.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Zimbabwe gaat vandaag naar de stembus voor parlements- en presidentsverkiezingen. Dat is voor het eerst sinds het vertrek van Robert Mugabe die het land tientallen jaren leidde. In deze video zie je hoe blij de Zimbabwanen daarmee zijn.
  • Schiphol verwacht vandaag de drukste dag van het jaar. De luchthaven denkt vandaag zo'n 233.000 passagiers te verwerken.
  • Maleisië presenteert een rapport over de MH370, het vliegtuig van Malaysia Airlines dat 3,5 jaar geleden verdween.
  • Tourtoppers Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen staan vandaag aan de start van het criterium van Boxmeer.

Wat heb je gemist?

Een rij-instructeur is zondagochtend tijdens een rijles zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man had nog zoveel boetes openstaan dat de politie zijn rijbewijs ter plekke introk. Het lesvoertuig werd op de A1 bij Baarn van de weg gehaald toen een automatische kentekencontrole aantoonde dat er nog boetes openstonden op het kenteken. De rijles moest worden gestaakt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit

Na 3.351 kilometer, 53 beklimmingen en 3 Nederlandse ritzeges zit de Tour de France erop. Geraint Thomas gaat naar huis in de gele trui, met Tom Dumoulin in zijn kielzog.

Geniet met onderstaande video in minder dan vier minuten van de 105de editie van de Tour.

De Tour van Tom en Thomas in minder dan vier mooie minuten

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl