Nikoloz Basilasjvili
NOS Sport

Georgiër Basilasjvili schrijft historie met zege in Hamburg

Nikoloz Basilasjvili heeft als eerste Georgiër een ATP-toernooi op zijn naam gebracht. De nummer 81 van de wereld won in de finale in Hamburg met 6-4, 0-6, 7-5 van Leonardo Mayer.

De 26-jarige Basilasjvili was al de eerste Georgiër in een ATP-finale, maar in 2016 (Kitzbühel) en 2017 (Memphis) wist hij de hoofdprijs niet in de wacht te slepen.

Mayer

Mayer stond voor de derde keer in vijf jaar in de eindstrijd in Hamburg, waar hij in 2014 en 2017 zijn enige twee ATP-titels veroverde.

Basilasjvili won ondanks matig serveren de eerste set, maar was kansloos in de tweede (hij won slechts dertien punten). In het derde bedrijf plaatste de qualifier op 5-5 de beslissende break.

Matteo Berrettini

Ook in het Zwitserse Gstaad was er een primeur. Matteo Berrettini slaagde er in zijn eerste ATP-finale direct in de hoofdprijs te bemachtigen. De Italiaan was in de finale Roberto Bautista Agut de baas: 7-6 (9), 6-4.

De als tweede geplaatste Bautista Agut, de nummer 17 van de wereld, had zijn laatste vier finales gewonnen en hij was dan ook de favoriet.

In de tiebreak kreeg hij twee setpoints, waarvan één op eigen service, maar die waren niet aan hem besteed. Verder kreeg de Spanjaard eigenlijk geen kans van de 22-jarige Berrettini, die een jaar geleden niet eens tot de top-200 behoorde.

De nummer 87 van de wereld serveerde ijzersterk tegen de acht jaar oudere Bautista Agut, die geen enkel breakpoint wist te creëren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl