NOS Sport

Hamilton grijpt in Hongarije zege voor de Ferrari's

Hamilton weer de snelste in Hongarije, Verstappen valt uit

Lewis Hamilton heeft voor de zesde keer de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. Hij bleef de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen ruim voor.

Voor Max Verstappen duurde de wedstrijd op de Hungaroring slechts zes rondes. De Nederlander gaf op de boordradio aan geen vermogen meer te hebben en zette zijn auto aan de kant.

Vloekend

De Nederlander, als zevende gestart, had voor het ingaan van de eerste bocht al twee plaatsen winst geboekt. Nog geen vijf ronden later zette hij zijn auto echter vloekend en tierend aan de kant.

Ook teambaas Christian Horner was des duivels. "Ik wil me niet te veel laten meeslepen, maar we betalen miljoenen voor deze motoren. We mogen een eerste klas product verwachten, maar dat is duidelijk niet het geval."

Max Verstappen valt uit na zes rondes

Verstappens stalgenoot, de Australiër Daniel Ricciardo, startte vanaf de twaalfde plaats, verloor vier plekken door een touché, maar vocht zich knap terug naar de vierde plaats.

Dat ging niet zonder slag of stoot. In de strijd om de vierde plaats parkeerde Valtteri Bottas zijn Mercedes in de zij van Ricciardo. De Australiër kon door en de Fin, die ook al Sebastian Vettel had getoucheerd, liet (in afwachting op een straf) Ricciardo weer voor.

Hamilton, leider in de WK-stand, reed na zijn pitstop enige tijd achter Sebastian Vettel. Toen ook de Duitser binnen was geweest, was de orde hersteld en boekte de Brit zijn vijfde zege van het jaar.

Zege smaakt lekker

De Brit was zeer in zijn nopjes met zijn zege. Ferrari was snel op de Hungaroring, maar kon de favorietenrol niet waarmaken. "Hockenheim was vorige week al een geweldige race voor me, maar deze zege smaakt ook lekker. Deze hadden we niet verwacht. De basis legde ik zaterdag al in de regen. Zonder polepositie had ik deze race nooit gewonnen."

Ook Hamilton ging ervan uit dat Ferrari en Red Bull een hoofdrol zouden spelen. "We hadden het idee dat Ferrari en Red Bull hier sterker zouden zijn, maar we zijn opgekrabbeld. Het gaat sowieso de goede kant op. Ik ben heel blij met het teamherstel. Het team verdient nu vakantie."

Race in kwalificatie verloren

Vettel gaf toe dat het voor de Italiaanse renstal geen gemakkelijke race was geworden. "We hebben het zaterdag in de kwalificatie al verloren", zei de Duitser, die zijn achterstand in het WK-klassement zag oplopen tot 24 punten.

"We probeerden met een afwijkende pitstopstrategie Bottas in te halen, maar dat mislukte. Gelukkig konden we in de slotfase alsnog toeslaan. Ik had deze race graag gewonnen. Het mocht niet zo zijn, maar de zeges komen nog wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl