NOS Sport

Hockeysters met monsterzege op Italië naar kwartfinales op WK

Oranje-hockeysters sluiten groepsfase af met monsterscore

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich, zoals verwacht, soepeltjes voor de kwartfinales geplaatst op het WK in Londen. Na de ruime zeges op Zuid-Korea (7-0) en China (7-1) werd in de laatste groepswedstrijd ook Italië onder de voet gelopen: 12-1, een WK-record.

Al halverwege het duel had Oranje ruimschoots afstand genomen van Italië, de nummer zeventien van de wereldranglijst die voor het eerst in 42 jaar weer present is op het mondiale titeltoernooi. In de tiende minuut nam Frederique Matla uit een voorzet van Eva de Goede de openingstreffer voor haar rekening. Kort voor het verstrijken van het eerste kwart pushte Caia van Maasakker raak uit een strafcorner.

Tien Argentijnsen

Italië, met in de achttienkoppige selectie maar liefst tien geboren Argentijnsen, een Poolse, een Oekraïense en een speelster met Indiase roots, gaf zich nog niet gewonnen en kwam in het begin van het tweede kwart op 2-1. Chiara Tiddi, die komend seizoen het shirt van het Utrechtse Kampong zal dragen, passeerde doelvrouw Josine Koning uit een strafcorner.

Daarna nam Nederland het heft weer strak in handen en liep het vlotjes uit naar 5-1 door treffers van Kelly Jonker, Margot van Geffen en Kitty van Male. Het was aan keepster Martina Chirico te danken dat de score niet al veel hoger was opgelopen.

200ste interland

Na rust bepaalden jubilaris Carlien Dirkse van den Heuvel (die in haar 200ste interland tweemaal scoorde), Van Male (met haar vijfde, zesde en zevende van dit WK, waarmee ze topscorer van het toernooi is), Matla en Jonker de eindstand op 12-1.

FIH
Carlien Dirkse van den Heuvel

Nederland vervolgt het toernooi donderdag. De tegenstander is dan Zuid-Korea of Engeland. Of Laurien Leurink dan ook van de partij kan zijn, is afwachten. Zij viel tegen Italië uit met een vinger uit de kom na een ongelukkige val.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl