Claudio Pizarro, hier nog in dienst van FC Köln
NOS Voetbal

Pizarro (39) voor vijfde keer naar Werder Bremen

In oktober viert hij zijn veertigste verjaardag, maar dat heeft Werder Bremen er niet van weerhouden Claudio Pizarro te contracteren. Opnieuw, want de Peruaanse spits droeg al vier eerdere periodes het shirt van de Noord-Duitse club. Hij speelde tot dusver 271 wedstrijden voor Bremen waarin hij 144 keer scoorde.

Pizarro voetbalde vorig jaar nog bij FC Köln, waar hij in zestien wedstrijden één keer het net vond. De 85-voudig international bracht zijn Bundesliga-totaal daarmee op 192 treffers, waarmee hij veruit de doeltreffendste buitenlander in de geschiedenis van de Duitse competitie is.

Bayern München

Sinds Pizarro in 1999 Alianza Lima verruilde voor Werder Bremen, stond hij ook nog twee keer onder contract bij Bayern München en kwam hij één seizoen uit voor Chelsea in de Premier League.

Claudio Pizarro als speler van Werder Bremenin het seizoen 2008/2009

Met Bayern werd de aanvaller onder meer zes keer landskampioen en won hij één keer de Champions League (2013). De successen bij Werder Bremen bleven beperkt tot de verovering van de Duitse beker en de Duitse Supercup, allebei in 2009.

In Bremen wordt Pizarro ploeggenoot van Davy Klaassen, die afgelopen week tekende bij de club die vorig seizoen als elfde eindigde in de Bundesliga. "Pizarro is met zijn kwaliteiten en ervaring precies de juiste speler om onze jonge spelers naar een hoger niveau te brengen", lichtte Werder-voorzitter Frank Baumann de opmerkelijke keuze voor de routinier toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl