ANP/NOS

Goedemorgen! Parijs is niet meer ver; de Tour de France finisht vandaag in de Franse hoofdstad. En in Cambodja wordt gestemd, premier Hun Sen, die al 33 jaar in het zadel zit, probeert zijn macht te consolideren.

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt, maar in de ochtend schijnt er ook wat zon. Later op de dag kan er in het westen wat regen vallen. Het wordt weer zomers warm, 25 tot 28 graden.

Weerplaza

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Champagne, grappen, grollen en een sprint zonder topsprinters. Dat staat het peloton te wachten in de 21ste en laatste etappe van de Tour de France. De start van de etappe is om 16.15 uur en de finish wordt verwacht rond 19.10 uur. We zijn er van begin tot eind bij op NPO 1, in Radio Tour de France op NPO Radio 1 en NOS.nl
  • Cambodja gaat naar de stembus. Premier Hun Sen, die al 33 jaar in het zadel zit, probeert zijn macht te consolideren
  • In de Formule 1 wordt de Grand Prix van Hongarije gereden. Voor Max Verstappen ziet het er slecht uit. Hij moet starten vanaf de zevende plek na een slecht verlopen kwalificatie.
Het profiel van de eenentwintigste etappe van de Tour NOS

Wat heb je gemist?

Bij een aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Veertig mensen raakten gewond. De beving had een kracht van 6,4. Veel gebouwen zijn beschadigd geraakt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

De druk is er af, er hoeft nog maar een etappe gefietst te worden, de Tour is klaar. En dus kan Tom Dumoulin beginnen met terugkijken. In De Avondetappe deed hij dat vast: 'Uiteindelijk was ik veel sterker dan ik had verwacht'.

'Uiteindelijk was ik veel sterker dan ik had verwacht'

Fijne dag!

STER reclame