Mick Schumacher is blij na zijn eerste zege in de Formule 3
NOS Sport

Mick Schumacher boekt eerste Formule 3-zege op historische plek

De Duitse autocoureur Mick Schumacher heeft zijn eerste zege in de Formule 3 te pakken. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, Michael Schumacher, was op het circuit van Spa-Francorchamps de snelste in de derde van drie races dit weekeinde.

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft een bijzondere, historische betekenis voor de familie Schumacher. Michael debuteerde er in 1991 in de Formule 1, won er een jaar later zijn eerste Grand Prix en stelde er in 2004 zijn zevende wereldtitel veilig.

Vorig jaar reed Mick een paar rondjes op het Belgische asfalt ter ere van het 25-jarig jubileum van de eerste zege van zijn vader. Hij deed dat in de Benetton Ford B194, de bolide waarin Michael voor het eerst wereldkampioen werd.

  • AFP
    1992: Michael Schumacher wint zijn eerste Grand Prix op Spa
  • Getty Images
    2017: Mick Schumacher rijdt in Spa rond in de auto waarin zijn vader wereldkampioen werd
  • AFP
    Michael Schumacher tijdens zijn debuut in 1991 op Spa
  • Getty Images
    2017: Mick Schumacher rijdt in Spa rond in de auto waarin zijn vader wereldkampioen werd
  • Getty Images
    2017: Mick Schumacher rijdt in Spa rond in de auto waarin zijn vader wereldkampioen werd

Schumacher junior, rijdend voor het Italiaanse team van Prema Theodore Racing, liet op Spa de Rus Robert Shwartzman en de Italiaan Marcus Armstrong net achter zich. Schumacher was gestart van de zevende plek en werkte zich prima naar voren op de natte, maar opdrogende baan.

Schwartzman en Armstrong, beiden ploeggenoten van Schumacher, vochten samen lang voor de leiding in de wedstrijd, maar uiteindelijk was het Schumacher die toesloeg. Eerst verschalkte hij Armstrong om een bocht later Schwartzman voorbij te steken.

De beste prestaties tot nu toe van de 19-jarige Duitser waren drie derde plekken (Monza 2017, Hungaroring 2017, Zandvoort 2018).

De Brit Daniel Ticktum, voor de race leider in de stand om de titel, werd vijfde en zag Armstrong de koppositie overnemen. Schumacher klom naar de achtste plek in het klassement.

Ski-ongeluk

Michael Schumacher is nog altijd herstellende van zijn ski-ongeluk in 2013, en wordt verzorgd in zijn huis in het Zwitserse Gland. Het is nog altijd niet bekend of de Duitser inmiddels volledig bij bewustzijn is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl