ANP

Na twee dagen zwoegen, zuchten en zweten is de enorme hitte voorbij. Vandaag blijft het overal onder de 30 graden, zijn er zelfs een paar buien en kunnen we dus eindelijk, halleluja, de ramen en deuren openzetten en alles een beetje laten luchten.

Het KNMI heeft zelfs een code geel afgegeven. Vanmiddag worden er onweersbuien verwacht met een kans op hagel en windstoten. Vanuit het westen stroomt er koelere lucht het land binnen. De maximumtemperaturen liggen vandaag tussen de 23 en 26 graden.

Een paar weken geleden vonden we dat nog warm. Maar nu zijn veel positieve geluiden over de 'kou' te horen op social media.

Ook Buienradar heeft eindelijk weer iets te doen.

Het is echter nog niet zeker of vandaag het einde is van de hittegolf. Het kan namelijk nog 25 graden of warmer worden in De Bilt, waardoor het officieel een volgende dag in de hittegolf is.

Nog meer goed nieuws: de temperatuur daalt vannacht tot een graad of 15. Dat wordt een stuk beter slapen dan de afgelopen nachten.

Morgen wordt het weer warmer. In vrijwel heel het land wordt het zo'n 27 of 28 graden, meldt Weerplaza. Het blijft droog, maar het wordt wat bewolkt.

De komende week blijft het ook nog warm. De maximale temperaturen liggen tussen de 25 en 28 graden: niet meer zo heet als de afgelopen dagen. Behalve maandag, dan kan het in het (zuid)oosten 30 graden worden.

Zo zonnig als de afgelopen dagen is het niet, deze week is de kans groter dat er wolken overtrekken of een buitje langskomt.

STER reclame