NOS Sport

Onweer brengt hockeysters niet van de wijs: 7-1 tegen China

Onweer brengt hockeysters niet van de wijs: 7-1 tegen China

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede groepswedstrijd op het WK ruim gewonnen. Na de 7-0 zege op Zuid-Korea werd China eveneens met ruime cijfers geklopt: 7-1.

De ploeg van Alyson Annan was in het regenachtige Lee Valley Hockey Stadium veel sterker dan de nummer acht van de wereld. Caia van Maasakker opende uit een strafcorner na zeven minuten al de score.

Kelly Jonker trof daarna op aangeven van Van Maasakker doel met een fraaie tip-in. Daarna mochten de speelsters van China even op adem komen. Boven Londen brak het onweer los en kwam de regen met bakken uit de hemel, waardoor het duel werd stilgelegd.

WK-duel hockeysters stilgelegd vanwege onweer

Na ruim een kwartier kwamen de teams weer het veld op. Nederland scoorde voor rust nog twee keer: Laurien Leurink tikte binnen na goed werk van Marloes Keetels, Lidewij Welten rondde een scherpe counter af.

China, dat dit WK met een B-team speelt omdat het de Asian Games van komende maand belangrijker vindt, dwong voor rust keepster Anne Veenendaal slechts tot één redding.

Na rust was het beeld niet veel anders, al sprong Nederland slordiger om met de kansen die zich bleven aandienen. Welten zorgde voor 5-0 en Kitty van Male voor de 6-0.

Jing Yong schoot kort voor tijd met een mooi backhandschot de Chinese eretreffer nog binnen, maar het slotakkoord kwam toch van Nederland: Xan de Waard zette met de 7-1 de eindstand op het scorebord.

Italië

Zondagmiddag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Italië. De Italiaansen, die overigens de laagstgeklasseerde ploeg van dit WK hebben, versloegen vrijdag Zuid-Korea en hebben nu net als Nederland twee keer gewonnen.

Het duel tussen Nederland en Italië, om de groepswinst, is vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl