Vervoersmaatschappij Eurotunnel heeft duizenden tickets voor de trein tussen Frankrijk en Engeland geannuleerd. Door de extreme hitte zijn er problemen met de airconditioning in de treinen, die daardoor niet allemaal kunnen rijden. Ook kampt het bedrijf met vertragingen.

De geannuleerde tickets zijn zogenaamde 'day trip & overnight' tickets die vandaag geldig zijn. Daarmee kun je op dezelfde dag heen en weer reizen door de Kanaaltunnel of een nacht overblijven en de volgende dag terugreizen.

Gisteren ontstonden er wachttijden van meer dan vijf uur doordat sommige wagons van de pendeltreinen niet tegen de hitte bestand bleken en moesten worden afgekoppeld.

Ook vandaag zijn er weer flinke vertragingen, meldt Eurotunnel op Twitter, die kunnen oplopen tot 2 uur. Het bedrijf waarschuwt passagiers dat ze niet eerder dan 2 uur voor vertrek kunnen inchecken, in verband met de doorstroming op de terminals.

De meeste problemen zijn aan de Britse kant van de Kanaaltunnel, in Folkestone. Daar is inmiddels ook een 30 minuten lange wachtrij ontstaan voor de incheckbalie. Eurotunnel adviseert reizigers om een extra pauze in te lassen bij een parkeerplaats langs de snelweg M20 in de buurt van Folkestone, zodat ze niet te vroeg op de terminal zijn.

Daar moeten ze ook flink wat drinkwater inslaan, adviseert Eurotunnel, want in de wachtrijen op de terminal is niets te krijgen.

STER reclame