Dafne Schippers
NOS Sport

Met zeven EK-medailles zou Atletiekunie 'dik tevreden' zijn

"Als we met zeven medailles terugkomen, ben ik dik tevreden. Ongeacht welke kleur." Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie, heeft veel vertrouwen in de 46 atleten die over twee weken tijdens de EK in Berlijn namens Nederland in actie komen.

Behoudens de ploeg van de EK 2016 in Amsterdam, is het de grootste equipe ooit. Roskam: "Het gaat goed met de atletiek. We hebben uiteraard de bekende toppers, maar het gaat al een aantal jaren ook goed in de breedte. We zijn op veel onderdelen vertegenwoordigd."

Vertrouwen in Schippers

Bij de EK in Amsterdam haalde Nederland ook zeven medailles. Dafne Schippers ging toen met twee keer goud aan de haal. Dit keer strijdt ze op drie onderdelen om de Europese titel: op de 100 meter, 200 meter en 4x100 meter estafette. Er is echter een flink probleem: ze is uit vorm.

"Het is duidelijk dat het dit seizoen wat stroever loopt", erkent Roskam. "Maar de tijden die ze twee jaar geleden liep, waren fabuleus. Die loop je niet ieder jaar, dat vergeten veel mensen. Ik heb er vertrouwen in dat ze bij de EK sneller kan en sneller gaat."

Maar er zijn veel meer Nederlandse kanshebbers op medailles. Meerkampster Anouk Vetter wil haar titel verdedigen, net als Churandy Martina op de 100 meter. Hij loopt ook de 200 meter en de 4x100 meter estafette.

"En uiteraard is er Sifan Hassan op de 5.000 meter. Ze was afgelopen weekend top in Londen", zegt Roskam. Andere podiumkandidaten zijn sprintster Jamile Samuel, hordeloopster Nadine Visser en langeafstandsloopster Susan Krumins.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl