NOS Voetbal

Barcelona lacht het laatst en hengelt Malcom binnen

Malcom toch naar Barcelona, AS Roma vist achter het net

Fans van AS Roma stonden hem gisteren al op te wachten op het vliegveld, maar de Braziliaan Malcom, de beoogde nieuwe aanwinst voor de Romeinen, kwam toch niet opdagen.

In plaats daarvan reisde de 21-jarige aanvaller van Bordeaux naar Spanje. Daar kwam hij vandaag tot een akkoord met Barcelona.

De Catalanen deden maandagavond op het laatste moment een ultiem bod van 41 miljoen euro op Malcom toen bleek dat het halen van Chelsea-speler Willian niet haalbaar was.

Het Spaanse bod was ruim meer dan de om en nabij 37 miljoen waarover Roma en Bordeaux een akkoord hadden bereikt en zo werd de overgang naar Rome plots afgeblazen.

Malcom had eerder ook al vergaande onderhandelingen met Everton en Inter gevoerd.

Er is nu nog slechts een klein voorbehoud: Malcom moet morgen bij Barcelona wel eerst de medische keuring doorstaan. Als dat lukt, ligt er een contract voor vijf jaar voor hem klaar.

Concurrent minder voor Kluivert

Bij AS Roma zal er ongetwijfeld worden gebaald van het mislopen van de Braziliaanse aanvaller. Justin Kluivert daarentegen kan opgelucht ademhalen. Malcom was een geduchte concurrent voor zijn positie op de flanken.

"We zijn vorige week begonnen met de onderhandelingen, drie of vier dagen later hadden we een akkoord, met álle partijen", lichtte technisch directeur Monchi van AS Roma toe. "Ik was dan ook heel verbaasd toen Bordeaux de toestemming introk om Malcom naar Italië te laten komen. Er was een beter bod binnengekomen, van Barcelona."

"We moesten ons bod verhogen van Bordeaux. Er was niets getekend, dus stonden wij niet sterk", aldus Monchi. "Daarop hebben wij alsnog een hoger bod uitgebracht, waardoor alles weer rond leek. Maar toen wilden zij nóg meer. Dat wilden wij niet, daarmee was het afgelopen."

Malcom speelde sinds januari 2016 voor FC Girondins de Bordeaux. Het afgelopen seizoen maakte hij in de Franse League 1 twaalf doelpunten in 35 wedstrijden. Voor zijn overstap naar Frankrijk voetbalde hij in zijn vaderland voor Corinthians.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl