Mollema na vierde plaats: 'Zwaarste dag in Tour tot nu toe' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Opnieuw was de Nederlandse aanvalslust goed zichtbaar in een Touretappe. Bauke Mollema en Robert Gesink trokken in de Pyreneeën ten aanval, maar de voormalig ploeggenoten moesten genoegen nemen met respectievelijk een vierde en een zesde plaats.

"Pff...", verzuchtte Mollema op de voor hem zo kenmerkende manier na de finish. "Dit was de zwaarste dag in de Tour tot nu toe."

De Nederlanders waren onderdeel van een grote kopgroep van 47 renners, die pas werd gevormd na zo'n honderd kilometer koers. Daarvoor was er al een spervuur aan pogingen geweest om weg te komen.

"Daar had ik al heel veel energie ingestoken", aldus Mollema, die na zijn derde plaats in de etappe van zondag nu vierde werd, op vijftien seconden van winnaar Julian Alaphilippe.

Alaphilippe passeert gevallen Yates en wint eerste Pyreneeënrit

"Ik kwam als derde boven op de laatste klim, op vijf seconden van Alaphilippe. Maar hij ging zo hard naar beneden... En het was nog best een linke afdaling", oordeelde Mollema.

Gesink

Gesink finishte uiteindelijk op 37 seconden van de Franse ritwinnaar. De 32-jarige klimmer uit Varsseveld probeerde bergop meerdere malen weg te komen, maar zag telkens renners bij hem terugkeren.

"Het gaat een keer lukken", beloofde Gesink na afloop. "Ik heb lekker gekoerst en ben weer wat wijzer geworden."

Aanvaller Gesink belooft: 'Het gaat een keer lukken!' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De coureur van Lotto-Jumbo keek bijvoorbeeld met veel interesse naar het gedrag van Alaphilippe. "Die jongen heeft hartstikke dorst onderweg, want hij gaat wel 66 keer naar de auto voor een bidon. Alles om maar niet met zijn neus in de wind te rijden."

De conclusie, tot slot, van Gesink na een dag aanvallen: "Ik ben vaak enthousiast, maar je moet iets afwachtender koersen om te winnen."

STER reclame