In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Verdachte opgepakt voor grote natuurbrand op De Hoge Veluwe

Vier hectare heidegrond brandt af op de Hoge Veluwe

De brand in Nationaal Park De Hoge Veluwe is mogelijk aangestoken. De politie heeft een verdachte aangehouden, maar wil nog niet zeggen of het gaat om een man of vrouw. Ook is niet bekend waar de verdachte is opgepakt.

Grote rookwolken

De brand werd rond 12.45 uur ontdekt in het zuiden van het park, in de buurt van buurtschap Oud Reemst. De rookwolken waren in de verre omgeving te zien. Meerdere brandweerwagens rukten uit om de brand te blussen. Rond 14.30 uur was het vuur onder controle. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog uren.

Volgens de brandweer is circa vier hectare natuurgebied in vlammen opgegaan. "Vier hectare valt mee", zegt Monique Kokke van het park tegen Omroep Gelderland. "Het park bestrijkt in totaal 5000 hectare. De natuur herstelt zich hiervan. Het is voornamelijk heide die in brand staat."

Omroep Gelderland

Bezoekers hebben het park zelfstandig verlaten, meldt de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe op haar website. Er is geen gevaar voor recreanten, maar wandelaars en fietsers krijgen wel het advies het getroffen gebied te mijden. De N310 is ter hoogte van het park afgesloten.

Advertentie via Ster.nl