NOS SportAangepast

Waterpolosters met speels gemak naar halve finales EK

Waterpolosters schuiven met speels gemak Duitsland opzij

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zich bij de EK met speels gemak geplaatst voor de laatste vier. Oranje had, zoals verwacht, geen kind aan Duitsland: 22-2 (6-0, 8-0, 3-1, 5-1). In de halve finales is woensdag (17.00 uur) Hongarije, dat met 10-9 afrekende met Italië, de tegenstander.

De eerste paar Nederlandse schoten troffen nog geen doel, maar daarna was het prijsschieten geblazen, waarbij menig speelster een graantje meepikte. Bij 9-0 stonden er maar liefst acht verschillende doelpuntenmaaksters op het wedstrijdformulier.

Minst gepasseerde verdediging

Na de 14-0 ruststand was het in het derde kwart even gedaan met de concentratie en accuratesse aan Nederlandse zijde. Het gaf Duitsland de kans wat terug te doen en de Nederlandse verdediging, die de minst gepasseerde is bij deze EK, twee keer te verrassen.

De topscorers bij Nederland waren Maud Megens met zes treffers en de pas 17-jarige Rozanne Voorvelt met vier doelpunten.

In de andere halve finale stuit Griekenland, dat Rusland met strafworpen de baas was, op Spanje, dat weinig problemen kende met Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl