NOS Wielrennen

Dumoulin denkt niet na over de vraag of hij de Tour kan winnen

Dumoulin: 'Ben niet bezig met de vraag of ik kan winnen'

Een paar dagen voor de start van de Tour kreeg Tom Dumoulin de vraag of hij de Franse ronde zou kunnen winnen. Welk antwoord hij gaf, herinnert de Sunweb-renner zich niet meer op de tweede rustdag. "Ik weet het niet", helpt verslaggever Han Kock Dumoulin een handje.

"Dat klinkt als een antwoord van mij", lacht Dumoulin. "Het is nog niet veranderd: ik weet het nog steeds niet."

"Ik denk ook niet zo. Misschien zei ik dat toen ook al. Ik ben er echt niet op die manier mee bezig. Natuurlijk wil ik winnen en ga ik er alles aan doen. Maar of dat gaat lukken, weet ik op dit moment ook niet."

Dumoulin maakt op de rustdag een rondje met zijn ploeggenoten

Met frisse tegenzin staat Tom Dumoulin de pers te woord op de tweede rustdag van de Tour. "Ik zit het even uit, geef antwoord op de vragen en dan ga ik weer terug naar mijn kamer."

Dumoulin houdt niet van de drukte, maar weet dat het erbij hoort als je derde staat in de Ronde van Frankrijk en door zowel geletruidrager Geraint Thomas als nummer twee Chris Froome wordt bestempeld als de grootste concurrent.

Voordat tientallen journalisten zich om de Limburger verzamelden, had Dumoulin een "heerlijke" dag. "We hebben lekker rustig gefietst en daarna heb ik gechilld in bed."

Superheftige rit

Dinsdag gaat de Tour verder met de eerste Pyreneeënetappe. In de laatste zeventig kilometer moeten de renners drie cols over voor ze de finish in Bagnères-de-Luchon bereiken.

"Morgen wordt al redelijk lastig. En woensdag is de superheftige, korte rit in de Pyreneeën (slechts 65 kilometer over drie beklimmingen, red.). Dat wordt wel heel spannend. Ik kijk er wel naar uit, want normaal gesproken ben ik er wel goed in."

Bekijk hier het profiel van de resterende etappes van de Tour:

  • NOS
    Het profiel van de zestiende etappe van de Tour
  • NOS
    Het profiel van de zeventiende etappe van de Tour
  • NOS
    Het profiel van de achttiende etappe van de Tour
  • NOS
    Het profiel van de negentiende etappe van de Tour
  • NOS
    Het profiel van de twintigste etappe van de Tour
  • NOS
    Het profiel van de eenentwintigste etappe van de Tour

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl