NOS Voetbal

Ajax treft Standard Luik bij winst op Sturm Graz

Ajax moet nog beginnen aan de dubbele confrontatie met Sturm Graz in het kwalificatietoernooi van de Champions League, maar er is al geloot voor de daaropvolgende voorronde.

De Amsterdammers weten nu dus al dat Standard Luik de volgende tegenstander zal zijn als er gewonnen wordt van Sturm Graz. Ajax speelt dan op 7 of 8 augustus uit, een week later is de return in Amsterdam.

Als ook de Belgen verslagen worden, wacht er nog een laatste horde op weg naar het hoofdtoernooi.

Mocht Ajax al over Sturm Graz struikelen, dan rest een herkansing in de voorronde van de Europa League. Daarin zal de winnaar van het tweeluik tussen het Ierse Dundalk en AEK Larnaca uit Cyprus de tegenstander zijn.

Feyenoord, AZ en Vitesse

Ook de andere Nederlandse deelnemers aan de voorronde van de Europa League weten welke tegenstanders ze mogelijk zullen treffen.

Feyenoord speelt tegen Gornik Zabre uit Polen of AS Trencin uit Slowakije. Als AZ wint van FC Kairat uit Kazachstan, moeten de Alkmaarders het opnemen tegen Sigma Olomouc uit Tsjechië.

En als Vitesse zich ontdoet van het Roemeense FC Viitorul, stuit het op de winnaar van de strijd tussen PAOK Saloniki en FC Basel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl