Ruud Vormer

Vormer, Denswil en Groeneveld pakken Super Cup met Brugge

De eerste prijs van het nieuwe Belgische voetbalseizoen is binnen voor Club Brugge. Met drie Nederlanders in de ploeg werd Standard Luik verslagen in de strijd om de Super Cup: 2-1.

Brugge-trainer Ivan Leko speelde met aanvoerder Ruud Vormer, die eerder op de dag zijn contract verlengde tot 2022, en de van NEC overgekomen jeugdinternational Arnaut Groeneveld op het middenveld. In de achterhoede was er een basisplaats voor Stefano Denswil.

Club Brugge bouwde gaandeweg een overwicht op en dat vertaalde zich in twee treffers. Hans Vanaken schoot na een overstapje van Jelle Vossen van dichtbij raak en kort voor rust werkte Wesley Moraes de bal achter doelman Jean-Francois Gillet.

Tot leven

Kort na de rust bracht Edmilson Junior uit de rebound vanaf de rand van het strafschopgebied de spanning terug. Het duel kwam daarna pas goed tot leven, vooral dankzij Standard dat veel aanvallender speelde dan in de eerste helft.

Het Brugge-doel werd veelvuldig onder vuur genomen, maar de schoten gingen over of doelman Karlo Letica lag in de weg.