Hockeysters openen WK met klinkende zege op zwak Zuid-Korea

Hockeyvrouwen beginnen WK met zevenklapper tegen Zuid-Korea

De Oranje-hockeysters zijn op het WK in Londen uit de startblokken gevlogen. In hun eerste duel veegden ze een zwak Zuid-Korea van de mat: 7-0.

Die stand stond bij de rust al op het bord. Met een intikker van Frédérique Matla werd na 21 seconden de doelpuntenmachine aangezet en tien minuten later was het 4-0 door treffers van Lidewij Welten, Kitty van Male en opnieuw Matla. Het betekende voor Matla haar 25ste treffer in 40 interlands.

Keeperswissel

Voor de coach van de Koreanen was dat reden om de keepster te vervangen. Veel haalde dat niet uit, de verdediging van Korea kreeg geen vat op de Oranje-aanvallen.

Titelverdediger Oranje (Zuid-Korea werd op het vorige WK zevende) deed het na rust kalmer aan, maar bleef veel beter. De kansen, waaronder drie strafcorners, bleven in het derde en vierde kwart alleen onbenut.

Tweede duel

Nederland speelt komende vrijdag vanaf 19.00 uur zijn tweede groepsduel. Dan is China, dat zijn eerste wedstrijd met 0-3 verloor van Italië, de tegenstander.