NOS Sport Atletiek

Schippers stelt teleur in Londen, Hassan ijzersterk

Schippers stelt teleur in Londen, Hassan ijzersterk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dafne Schippers heeft bij Diamond League-wedstrijden in Londen niet kunnen imponeren op de 200 meter. Ze werd teleurstellend zevende in 22,42.

In het stadion waar Schippers vorig jaar wereldkampioene werd op de 200 meter, kwam ze goed uit de bocht en lag ze op schema voor een podiumplaats. Vijftig meter voor de finish stortte ze echter in.

Samuel is sneller dan Schippers

Landgenote Jamile Samuel liet nog maar eens zien dat ze in goede vorm verkeert. Met 22,37 liep ze de zesde tijd en een persoonlijk record. Jenna Prandini uit de Verenigde Staten won de race in 22,16.

"Ik hoorde vanochtend dat ik mee mocht doen, dit is crazy!", jubelde een uitzinnige Samuel, die coach Bart Bennema van vreugde in armen vloog. "Ik heb een topweekend!"

Samuel uitzinnig na persoonlijk record: 'Dit is crazy!'

Samuel vond het geen meerwaarde dat ze voor Schippers was geëindigd. "Ik zit in een veld met alleen maar snelle dames, het zou dom zijn als ik me alleen op Dafne zou focussen."

Schippers liep in de mixed zone van het stadion (de plek waar media en atleten elkaar doorgaans treffen voor een reactie) langs de NOS-verslaggever en was niet bereikbaar voor een reactie.

Hassan loopt record op Engelse mijl

Sifan Hassan wist met overmacht de mijl (een incourant nummer in de atletiek) in het Olympisch Stadion van Londen te winnen. In 4.14,71 liep ze de derde tijd ooit op die afstand. Ze verbrak daarmee ook haar persoonlijk record en het Nederlands record, dat stond op 4.18,20.

Hassan lichtelijk verbaasd met winst op mijl in Londen

Hassan oogde vanaf het begin sterk en nestelde zich meteen aan het front. Een ronde voor de finish versnelde de 25-jarige Arnhemse en niemand bleek haar te kunnen volgen. Zodoende liep Hassan onbedreigd naar de streep.

STER reclame